El FC St. Pauli ha mostrat, diverses vegades, la seva vinculació amb l’art. Grafits a l’estadi, homenatges de l’afició a artistes locals (com el cas de l’OZ) i altres activitats, han apropat artistes urbans al club i a l’inrevés. El punt més àlgid és la MILLERNTOR GALLERY (MTG), una unió d’artistes que participen en una galeria d’art social i un festival cultural al Millerntor-Stadion. Una iniciativa solidària, creada pel F.C. St Pauli i Viva con Agua Sankt Pauli que cerca interacció, participació, diàleg i l’intercanvi entre artistes i els projecciona a través del festival. A partir de l’experiència de la MTG s’ha creat un punt de trobada que ha generat en noves propostes. La darrera, s’ha produït ara fa uns dies. Després de la pausa d’hivern de la temporada 2015/2016, s’inicia la nova iniciativa. Cada partit que es jugui a casa, tindrà una representació en forma de serigrafia, feta per un o diversos artistes. Aquestes serigrafies (en un total de 100 còpies en din A-3) es posaran a la venda a través de la botiga on-line del FC St. Pauli i els guanys revertiran a la MTG, al club i als Artistes.

serigrafia stpauli
Serigrafia de Rocket & Wink (Foto: www.fcsp-shop.com)

La primera serigrafia, aquesta tant espectacular de Rocket & Wink que reflexa la gran victòria del nostre club sobre el totpoderós Leipzig. Rocket Man and Nature Boy són uns artistes que treballen junts des del 2011 en diversos camps artístics i visuals. Creadors de Publicitat, Branding, direcció creativa, disseny, Dibuix, disseny Editorial, Exposició de disseny, disseny gràfic, … han estat “els escollits” per iniciar aquesta nova proposta.

Un nou encert del St. Pauli que esperem que tingui una llarga continuïtat. De ben segur, que veurem obres d’art genials!