La repressió de l’Estat espanyol, a través dels seus cossos policiaco-militars, s’ha cobrat les detencions de diversos membres de la penya osasunista “Indar Gorri” (“Força Roja” en euskara). Compromesos amb el seu equip des del 13 de desembre de 1987, abertzales convençuts, han estat exemple a Euskal-Herria i al futbol europeu per la seva constància, el seu sentiment de pertinença a uns colors i per la seva lluita contra el futbol-negoci i contra “la peor de las violencias, la del poderoso, y sin dudarlo contra la xenofobia y el racismo“. Indar Gorri ha mostrat, diverses vegades, la seva forta oposició a la cacera de bruixes iniciada per Javier Tebas, antic delegat provincial del partit feixista Fuerza Nueva i actualpresident de la Liga de Fútbol Profesional. Des de les grades o a través de comunicats, els membres de la “força roja” osasunista, han denunciat aquest futbol negoci que impera la Liga de Futbol Profesional i en el fútbol mundial en general, on televisions, fons d’inversió, patrocinis de fosques empreses o bancs que desnonen, imposen les seves regles per davant dels aficionats i aficionades.

Indar Gorri contra el racisme
Pancarta antiracista a la “grada
de Indar Gorri” (foto de Blogsasuna).
Ens trobem doncs, davant un nou cas que se suma a la repressió de grups d’animació antifeixistes, antiracistes i d’esquerres. Penyes on els seus membres s’impliquen no tan sols amb el seu club si no, que també, amb les lluites del seu entorn. Són 18 nous casos com el d’Alfon i els Bukaneros, o la criminalització de la víctima, com en la mort d’en Jimmy dels Riazor Blues. Casos on es persegueix un tipus concret d’animació i idees polítiques tot obviant o amagant unes altres. Una persecució orquestrada mitjançant una maquinària, que compte amb uns pamflets disfressats de premsa generalista i esportiva imparcial i contrastada. Però en realitat són mitjans que esdevenen instruments complices de la mentida i es converteixen en purs aparells de l’estat, tot criminalitzant els detinguts i detingudes, molt abans de ser jutjades, com és el cas, on ja es tatxa als detinguts com a terroristes o, fins i tot, de complices en la trama de corrupció dels antics dirigents que la mateixa Indar Gorri tants cops havia denunciat.
Com no podia ser d’altra manera, des del FC Sankt Pauli Fanclub Catalunya, mostrem el nostre més profund suport a Indar Gorri, a totes les detingudes, així com a totes les seves famílies i amistats. Rebutjem i denunciem rotundament la persecució i repressió que està sotmesa la “força roja” navarresa, així com tots els col·lectius que dia a dia lluitem contra el capitalisme en el futbol i al nostre entorn.

#IndarGorriAurrera #atxilotuakaskatu