El 26 de febrer de 2021, es commemoren els 31 anys del Fanladen del FC Sankt Pauli. Al carrer Heiligengeistfeld, al mig de la graderia Gegengerade del Millerntor-Stadium, es troba aquest espai de coordinació de fans.  Tot i que el seu lloc actual no és l’original, aquest va començar al Beim Grünen Jäger 1 i va arribar a Millerntor després de passar per dos llocs més.

Imatge del primer Fanladen amb Volker Ippig (a l’esquerra) i Sven Brux , el primer representant de fans de #FCSP (a la dreta).
📷 Herbert Perl / arxiu FC St. Pauli-Museum / 1910 e V

Pels qui no ho conegueu, el Fanladen és el local on es realitza la coordinació de seguidores i, alhora, esdevé un punt de trobada per les aficionades del nostre club. Així, a més de ser com la llar de molts fanclubs també és l’emplaçament de la junta de penyes registrades. Alhora, s’hi reuneix del grup antirepressiu i és un espai d’activitats i, també, d’elaboració i distribució dels diversos fanzines i materials d’aficionats.

Malauradament, per culpa de la maleïda pandèmia, el Fanladen no va poder celebrar, com es mereixia, els trenta anys de vida. Esperit i ànima dels fans i per tant del club, ha tingut un pes molt important en la família sanktpauliniana.

La celebració dels 31 anys del Fanladen

Per celebrar aquest aniversari, s’estrena un llibre amb 180 pàgines i amb més de 350 imatges de diverses experiències i vivències dels seguidors i del fanladen. Un recull de diversos temes relacionats amb l’afició i l’equip pirata. El llibre oferirà l’oportunitat de gaudir de records passats, triomfs i èxits. I qui sap si recollirà quelcom també del nostre fanclub Catalunya que, encara que no es noti pel coi de virus, estem de 10è aniversari.

Sense cap mena de dubte, es tractarà d’un llibre molt interessant. Servirà per mostrar, de nou, la gran vàlua d’aquest club i la de les persones que l’animen i l’acompanyen.

Presentació en forma de lectura pública

I com els 31 anys del Fanladen no es fan cada dia, s’ha decidit fer un acte, dins de les possibilitats que ofereix les restriccions de la COVID. Consisteix en una lectura pública mitjançant Zoom. Totes les persones interessades, poden inscriure’s via mail. Abans del divendres (26 de febrer) a les 12 del migdia, han d’adreçar-se a info@stpauli-fanladen.de . En l’assumpte del correu electrònic cal indicar el concepte: “Lesung”.

L’endemà de la lectura pública on-line, el llibre sortirà oficialment a la venda. Es podrà consultar tota la informació del llibre a través dels canals de xarxes socials i al lloc web del Fanladen .