Tot i la nostra il·lusió en el partit contra el Sandhausen la dificultat del que venia ens feia dubtar que, avui, parlaríem de dues victòries més, just  abans del gran derbi.

Estem parlant de set jornades seguides guanyant. Set jornades que s’ha patit, s’ha lluitat i no s’ha abaixat els braços, contra rivals que estaven més ben posicionats que nosaltres. Set jornades seguides que, també, en Guido Burgstaller ha marcat. Un record de club trencat que esperem que continuï augmentant en futurs partits.

El matx contra el FC Nürnberg

Amb la mateixa alineació de sortida que la jornada anterior, Timo Schultz cercava assolir tres punts més per anar escalant la muntanya de la bundesliga2.  Al Max-Morlock-Stadion, es va veure una primera part amb uns Kiezkickers força animats, però sense gaire punteria. Tothom visualitzava l’empat a zero, quan Burgstaller assolia el primer gol passats els 45 minuts reglamentaris.

A la segona part, els pirates collaven els locals fins a esgarrar la porteria dels de Nuremberg a través d’un penal transformat per Marmoush.

Quedaven, però, més de 35 minuts i tot i que es va gaudir d’alguna oportunitat més, van ser els locals que, mitjançant Borkowski al minut 77, van anotar-se una diana i posar el resultat l’1 a 2.  Els de Francònia van agafar empenta i van assetjar la nostra àrea en més d’una oportunitat.

Semblava estar tot preparat. Com si es tractés d’un preludi o d’un entrenament d’allò que passaria a Darmstadt a la jornada següent. Nervis, però victòria finalment.

El sofriment contra el SV Darmstadt

El partit començava amb record a les víctimes i un rebuig frontal a l’atac terrorista racista a Hanau, d’ara fa un any, on va haver l’assassinat de 9 persones.

Ambdós clubs exclamaven:

“El FC St. Pauli i el SV Darmstadt 98 condemnen el racisme de qualsevol tipus. En una societat i en un moment en què ja no hauríem de parlar-ne més, el racisme és un dels nostres problemes més importants. No ho hem d’acceptar mai en cap estat i ens hem d’oposar a això en tot moment. Ja sigui als parlaments, al carrer o a la vida quotidiana. Ni un centímetre al racisme “. (unes paraules que no cal dir que subscrivim al 100% i més ara).

Pancarta del FC St. Pauli i el SV Darmstadt 98 homenatjant les víctimes i cridant contra el racisme. Foto: fcstpauli.com

De cara a barraca …

De cara a barraca, centrant-nos en el futbol, parlarem d’un partit boig, amb molta intensitat i nervis.

En una primera part amb diverses ocasions, van ser els nostres jugadors qui van aconseguir introduir la bimba fins al fons de la meta rival. Burgi marcava al minut 26 i ens situava en avantatge.

Ningú va ser capaç de desajustar més el marcador fins a la segona part. Uns 45 minuts finals que començaven sense canvis entre els 22 jugadors que havien acabat la primera part.

Kempe ens espantava amb un xut al travesser al cap de 2 minuts de reiniciar l’encontre. I a poc a poc s’atansaven amb més i més perill cap Stojanovic.

Per sort Marmoush va marcar el nostre segon gol, a passada de Smith. Però el què ningú esperava era que els visitants empatessin el matx en tan sols quatre minuts!

Amb l’empat a dos, atacs per les dues bandes i oportunitats per avançar-se. Al 82, però, Burgui reapareixia amb un potent xut. Un golàs que ens situava per davant.

El cor bategant fort, els glops de cervesa a mig empassar. Nervis i una darrera ocasió visitant amb un garbuix sota els pals que encara, a hores d’ara, ens estem pessigant en veure que la pilota no va entrar i ens vam emportar els tres punts altra vegada.

https://twitter.com/eXtectiX/status/1363127325861285889

Ànims abans del derbi

És això, dues victòries més, just abans del derbi, el què ens calia per afrontar-lo amb més forces i amb més ganes. Perquè sí, perquè tots els punts compten, però els que es juguen en el derbi, totes sabem que valen més que no només el seu valor numèric.

Anem a la conquesta d’Hamburg, altra vegada!