L’Octubre, Casal Independentista del Poblenou, es un espacio aglutinador de personas y entidades que defienden y fomentan la lengua y cultura catalana. Asimismo, también luchan por la liberación social, laboral y político de la clase trabajadora de los Países Catalanes. lars, l’Octubre és:

  1. Por un lado, una ventana desde la que luchar contra el patriarcado, el sexismo, el racismo, la intolerancia y la xenofobia.
  2. Un espacio comprometido con su entorno y su territorio.

Igualmente, el Casal es una entidad enteretejida con el tejido asociativo del barrio, abierta a la participación, el debate y la crítica. Un escenario de encuentro, de debate y de cultura donde se llevan a cabo diversas actividades.

Hay que remarcar que forma parte del movimiento político llamado Esquerra Independentista (EI). Está coordinado con el resto de centros afines a través de la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans. También con otros espacios de la unidad popular y con el resto de organizaciones del EI.

FC ST. PAULI FANCLUB CATALUNYA

El FC ST. PAULI FANCLUB CATALUNYA neix com a Fanclub oficial la tardor del 2010, quan un grup de simpatitzants catalans del club alemany decideix fer el pas i organitzar-se seriosament per donar suport al Club i a l’equip i per difondre la idea de St Paulinisme a Catalunya. Ideals com l’antifeixisme, l’antiracisme, l’antisexisme, l’antihomofòbia i el rebuig al futbol modern són els que mouen als membres a interpretar el món del futbol des d’una òptica diferent a l’habitual i que creuen més justa i vàlida. A més, com a tret específic, el Fanclub Catalunya incorpora en els seus estatuts la lluita per la llibertat del nostre país.

ARRAN DEL POBLENOU

Nucli local de l’organització socialista, feminista i nacional juvenil de l’Esquerra Independentista, ARRAN. Neix com a eina pel jovent del barri en la lluita per l’alliberament nacional, social i de gènere del nostre poble. També consideren com a pròpies la lluita ecologista, l’antifexista, l’antiracisme, per un habitatge i treball dignes, i uns serveis públics i de qualitat.

En resum, és una organització juvenil que lluita contra les injustícies que pateixen com a classe i per la seva condició de ser joves. Unes injustícies que es generen com a caus d’un sistema capitalista que no els deixa gaire marge per créixer i evolucionar.

CDR-P9 POBLENOU PER LA REPÚBLICA

Assemblea local, de barri, que es va crear amb l’objectiu de defensar el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Posteriorment, va evolucionar cap a la idea de defensar la república catalana, sempre, des de la no-violència.

CDR-P9 s’engloba en aquesta estructura de Comitès que compta amb una participació ideològicament transversal i de diverses edats . Uns CDRs que en el seu dia van comptar amb més de 90 nuclis actius en tot el territori.

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR POBLENOU-BESÒS

Assemblea local de la Candidatura d’Unitat Popular, organització política assembleària socialista i feminista que treballa per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans. Formada per veïnes, moltes provinents de diferents moviments socials, lluiten contra l’especulació urbanística i la gentríficació. Uns mals que es pateixen als barris amb els diversos projectes immobiliaris i turístics que estan destrossant el barri.

Des de la CUP Sant Martí-Besòs, es lluita per una Barcelona que té un model caduc. També  es combat contra l’agressivitat que s’exerceix contra ciutadania, una participació ciutadana que fa riure. Sobretot, es lluita per una Barcelona, que no abandoni a la seva gent a través d’un mercat de l’habitatge que afavoreix als grans tenidors.

ENDAVANT POBLENOU I CLOT – CAMP DE L’ARPA

L’assemblea territorial d’Endavant Poblenou i el Clot – Camp de l’Arpa, és una assemblea territorial de l’organització socialista d’alliberament nacional ENDAVANT-OSAN.

Emmarcada, també, a l’Esquerra Independentista dels Països Catalans, és una organització anticapitalista que aposta per l’estratègia d’unitat popular. Per tant, cerca amb la coordinació d’altres organitzacions, combatre el capitalisme i les imposicions dels estats espanyol i francès.

MASSA TERRA

Massa terra és una cooperativa de consum agroecològic que neix l’any 2014 quan un grup de persones que comparteixen l’interès comú de consumir responsablement decidim participar d’una iniciativa col·lectiva amb l’objectiu de transformar la nostra quotidianitat. A banda de representar un altre model de consum, Massa terra, també vol ser un espai de compromís social i un punt de trobada que ens permeti generar discurs de cara a disposar d’una opció crítica en front de la realitat que ens envolta.
Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos a massaterra2015@Gmail.Com