Avui s’ha anunciat la continuïtat d’Ewald Lienen com a ambaixador del FC Sankt Pauli. Després de la finalització de la seva tasca com a Director Tècnic, acabava contracte aquest desembre, el club no l’ha renovat però tampoc vol prescindir d’ell, tot un actiu i referent dins del nostre club. Però abans d’aprofundir en el tema, qui és Ewald Lienen? Com va arribar al FCSP? Fem quatre pinzellades del seu pas per Millerntor.

Ewald, ex-jugador alemany d’equips com  l’Arminia Bielefeld, el Borussia Mönchengladbach o el Duisburg,  va arribar al FCS Sankt Pauli com a entrenador el desembre de 2014 (a mitja temporada i després de dos entrenadors cessats). Lienen aterrava al nostre club després d’una dilatada experiència com a ajudant d’entrenador de Jupp Heynckes, al CD Tenerife i al Real Madrid i com a primer entrenador a Alemanya i Grècia.

Els seus resultats “a Millerntor”

El seu projecte com a entrenador “Pirata” va durar força i es va allargar fins al final de temporada del 2016-2017. En 2 anys i 6 mesos va dirigir l’equip en moments complicats. Com quan va arribar en la seva primera mitja temporada, on va “heretar” uns Braunweiß molt tocats, últims a la classificació, però que va saber reconduir fins que l’equip va acabar salvant la categoria.

Les dues següents sessions que va comandar des de la banqueta, però, els Kiezkickers van assolir molts bons resultats. Així, van arribar fins a la 4a posició al 2015-2016 i la 7a posició una temprada després. En total 35 victòries, 22 empats i 33 derrotes.

Amor a primer cop de pilota

Més enllà dels seus resultats esportius, però, va aportar energia i autoestima als jugadors i tota l’afició en general. La seva força, determinació, caracter i compromís amb el club, van portar-lo a ser un entrenador molt estimat i valorat per l’afició. I entre els molts amors que li sorgien en les graderies Pirates, va haver-hi un que va esclatar amb força. Per si no estiguéssim prou embogits per la seva rauxa i personalitat, Ewald va aparèixer amb una aclucada d’ull cap a nosaltres (fixeu-vos-hi bé! Mireu la llibreta!):

Després d’aquesta foto va encadenar un seguit de victòries importants. ;-P

En Lienen és esperit sanktpaulinià

Però deixem-nos de mirar el mèlic i retrobem el fil. L’estima i el lligam entre Sankt Pauli i Lienen va allargar-se un cop acabat el contracte com entrenador i va prosseguir amb una nova relació. El FC St Pauli nomenava Lienen com a nou Director Tècnic per la temporada 2017-2018. Aquest càrrec l’ha mantingut fins avui, conjuntament amb altres funcions.  Com ja exposàvem abans, el club no el renova. En part, suposem pels mals resultats que està obtenint el primer equip.

No se’l renova, però tampoc no se’l vol deixar perdre.  Com bé deixava clar el nostre president, Oke Göttlich, en una entrevista concedida a l’agost al Bild:

“Ewald Lienen és un actiu per al FC St. Pauli. Seria una pena no continuar amb ell”.

I així és. Ewald Lienen no deixa el nostre club. Continua fent algunes de les funcions com les que ja duia a terme fins ara.  Així, segueix com a responsable de mantenir i ampliar els contactes amb els socis del club i de representar al FC St. Pauli els dies de partit. També és responsable d’activitats de màrqueting social. I des d’avui, se li atorga la responsabilitat d’ambaixador de marca i valors de l’equip Braun-Weiß. Una tasca que segur que la sabrà fer molt bé, perquè tot ell respira i desprèn esperit sanktpaulinià.

Al nostre Sankt Pauli les persones compten i algú com ell no podia quedar-ne fora! Ewald Lienen, uno di noi!