Voleu conèixer tota mena d’anècdotes, històries i fets del nostre club? En definitiva, voleu entrar al “Cor del St. Pauli? Sens dubte, són coses i persones tan especials com les que us expliquem aquí, les que fan que siguem uns fanàtics i fanàtiques i contribueixen a fer del St. Pauli un club tan diferent. I ja sabeu, si vosaltres també coneixeu alguna anècdota sobre club que penseu que pot ser important… a què espereu per escriure’ns?

JOLLY ROGER, D’ON VE?

D’entrada, per a tot bon fan del St. Pauli, ‘Jolly Roger’ és el nom del mític bar dels seguidors de l’equip a prop de l’estadi, a la Budapester Straße. Al rètol, el nom en blanc sobre fons negre fa joc amb la calavera i les tíbies que l’acompanyen tot fent una gran bandera pirata. Una Jolly Roger. Heus ací l’origen del nom.

La ‘Jolly Roger’ era, és…, la bandera pirata. Amb aquest nom l’anomenaven els mateixos pirates com a mínim ja al 1721, segons documentava Charles Johnson a la seva General History of the Pyrates l’any 1724.

Val a dir que de banderes pirates n’hi havia de diferents: amb dos ossos, amb dos sabres o fins i tot amb un rellotge, símbol de la mort en aquell temps. També n’hi havia sobre fons vermell i possiblement d’aquesta variant vingui el nom, concretament de la variant usada pels pirates francesos que l’anomenaven ‘joli rouge’, “bonic vermell”. És la versió de l’origen del nom més coneguda i amb més partidaris, si bé no l’única, ja que per exemple alguns investigadors anglesos la fan venir de ‘Old Roger’, malnom del diable, i també té partidaris un pirata tamil conegut com a ‘Ali Raja’. La controvèrsia es deu a què, més enllà d’indicis i probabilitats no hi ha cap document que acrediti una o una altra versió, de manera que quedeu-vos amb la que us faci més gràcia.

BEU ASTRA, SALVA AL ST. PAULI

Durant la temporada 2002-2003, l’equip va caure un cop més en desgràcia i va anar a para la tercera divisió alemanya (la Regionalliga Nord). La crisi econòmica va ser tan greu, que si el club no aconseguia pagar un deute de 1’95 milions d’euros (diner que havia de recolectar en 3 mesos), tornaria a baixar a l’Amateur-Oberliga-Nord, el que a mig plaç significaria la desaparició segura del club.

Va ser així com la directiva, amb el recolzament incondicional dels seguidors i seguidores, van muntar una campanya que van anomenar “Salvar al St. Pauli”, durant la qual van aconseguir vendre més de 140.000 samarretes amb la inscripció “Retter” (també conegudes com a Retter T-shirts o “samarretes salvadores”, ja que Retter en alemany significa, precisament, “salvador”).

De la mateixa manera, van muntar dues operacions etílico-económiques més, de la mà de la cervesa Astra; una anomenada “Astra trinken – St. Pauli retten” (beu Astra, salva al St. Pauli), gràcies a la qual, per cada pack comprat al supermercat, 1 euro anava per l’equip; i l’altra, amb els propis bars del barri de St. Pauli i especialment de la Reeperbahn, amb la qual van recaudar mig euro per cada cervesa servida. Així, a punta de gola, van salvar la categoria!

WELTPOKALSIEGERBESIEGER

Els partidaris del St. Pauli es refereixen de vegades al club com Weltpokalsiegerbesieger (Vencedors del Campió Mundial de Clubs) després del seu triomf de local el 2002 per 2:1 contra el Bayern Munchen, llavors guanyadors de la Copa Intercontinental 2001. Un altre sobrenom popular per al club és Freibeuter der Lliga (Pirates de la lliga) així com el de Freudenhaus der Lliga (Casa de Diversió [o Bordell] de la Lliga).

REPÚBLICA DE SANKT PAULI

El club també té un equip femení de rugbi, que ha guanyat sis títols nacionals, el més recent el 2007. El seu anterior president, Corny Littmann, era obertament homosexual. És el club amb major nombre de seguidores femenines. El club va ser amfitrió de la FIFI Wild Cup 2006, un torneig compost per seleccions nacionals no reconegudes per la FIFA com Groenlàndia, el Tibet i Zanzíbar. El club va participar amb el nom de República de St. Pauli.

BRAUN WEISS

El St. Pauli té la particularitat de vestir els colors marró i blanc, situació que comparteixen amb molt pocs equips en el món, això ha portat a entaular una amistat amb seguidors del Club Atlètic Platense de l’Argentina, sent comú veure a l’estadi d’aquest últim alemanys de vacances amb samarretes del St. Pauli o viceversa.