No és una situació normal. Així ho veuen diverses companyes de diversos fanclubs que, a través del Fanclubsprecherrat, fan una crida. Insten a trencar la falsa normalitat que s’està imposant al futbol modern. Aposten per un futbol més sostenible seguint la línia marcada pel document presentat: “Un altre futbol és possible”.

Les instigadores són:

  • Les afeccionades de la corba sud Sankt Pauli (Südkurve)
  • El bloc de suport Gegengeade (Supportblock Gegengeade)
  • El suport nord Sankt Pauli (Nord-Support).

Dites les afeccionades fan una crida a la resta de les seguidores del FC ST Pauli. Davant d’aquest intent de normalitzar el futbol actual, tot allunyant-lo de les afeccions, les companyes proposen que:

Com que No és una situació normal, demanen que Mentre la majoria dels seguidors de St. Pauli no puguin tornar junts a l’estadi, no s’hiacudeixi com si fos una situació normal. Així es demana que totes les persones que acudeixin al Millerntor, o a altres estadis a animar al nostre equip (quan es pugui), deixin a casa les banderes, pancartes, etc.

La reflexió 

Amb aquesta acció simbòlica es vol visibilitzar aquest intent de normalitzar el futbol actual que s’allunya de les afeccions, preocupant-se més pel negoci que per l’esport. També volen seguir denunciant que per poder mantenir-se al dia en matèria d’esport, molts clubs de la Bundesliga i de les lligues inferiors, es mouen prenent decisions, forçoses o no, amb riscos econòmics molt elevats posant en perill els mateixos clubs.

Dia rere dia, i ara més a causa de la Còvid, la comercialització del futbol augmenta. Al mateix temps que, de manera inversament proporcional, la cultura de les seguidores, o fans, disminueix i s’ofega mitjançant el negoci del futbol modern. Un negoci que perverteix el futbol convertint-lo en producte de consum desposseint-lo de les classes populars.

Les companyes remarquen que entenen la necessitat dels clubs per ingressar el preu de les entrades i que s’han d’aplicar unes mesures de seguretat graduals per afrontar la pandèmia. És obvi que no es pot passar dels estadis completament tancats a l’obertura completa. Però remarquen la importància d’“aquesta cultura dels fans i el “futbol lleugerament diferent” de Millerntor, una cultura que ha marcat i definit al St. Pauli, molt més enllà de les fronteres d’Hamburg”.

Destaquen que, com “la nostra cultura dels fans no és possible en aquestes circumstàncies i en seria una còpia sense amor i sense vida” no es pot consentir una falsa normalitat en temps d’obertura parcial. Volen que no s’amagui que el nostre club, el nostre estadi i la nostra afició falten i se substitueixin per públic de cartó o cants gravats.