Després del gran èxit del nou equipament totalment sostenible, el FCSP fa nous passos i mostra nous compromisos amb la sostenibilitat i l’accent social del club. Aquests nous compromisos els trobem en tres exemples de diferent importància i magnitud:

1. Productes Sostenibles

Per una banda treu nous productes fabricats de manera sostenible amb materials reciclats, com les ulleres de sol Pacino, presentades fa només unes hores. Unes ulleres fetes amb ampolles de plàstic reciclades.

Ulleres FCSP Pancino | Foto: fcstpauli.com

Ulleres FCSP Pancino | Foto: fcstpauli.com

2. Nou fitxatge al Comitè Executiu

Per l’altra, continua afegint persones al projecte directiu amb una forta implicació amb l’ecologia i moviments socials. Així, fa uns dies, es va presentar Esin Rager. Esin, periodista i assessora, va fundar la seva pròpia marca “samova”, que comercialitza tes orgànics d’alta qualitat a tot el món i està molt ben considerada per les seves pràctiques comercials respectuoses amb el medi ambient.

Esin Rager arriba al FCSP

Esin Rager arriba al FCSP | Foto: fcstpauli.com

3. Punts d’informació gratuïts per a refugiats

Però si hi ha quelcom a destacar, en les darreres accions del FC St Pauli, hem de parlar d’una iniciativa molt potent del club. Com moltes ja sabeu, el FCSP té una relació molt estreta amb les persones refugiades que arriben a Hamburg. Aquesta relació es materialitza en diverses propostes o accions.

Recollida de roba per a les refugiades, facilitació d’allotjament en els durs hiverns a Hamburg o el propi FC Lampedusa, són alguns dels exemples d’aquesta vinculació i compromís amb les persones refugiades. De fet, el club compte amb un grup d’aficionades anomenat Refugees Welcome amb qui treballa tots aquests aspectes.

 

Benvingudes Refugiades | Foto: fcstpauli.com

Ara, continua duent a terme una nova funció social molt important. En el mateix estadi, s’organitza punts d’informació legal gratuïts per a refugiats, on se’ls assessora sobre les lleis i els drets de les persones migrants arribades Hamburg. Aquest punt d’assessorament es realitza el segon i el quart dimarts del mes al mateix Millerntor.

 

Cartell sobre el punt d’informació | Foto: fcstpauli.com

 

Orgull Braunweiß

Hem dit molts cops que FC Sankt Pauli va més enllà del futbol. Crea comunitat i la comunitat aprofita el club per engegar, promoure i tirar endavant tota mena de projectes. Aquests tres nous compromisos: un de simbòlic, un d’estructural i un de molt important, posen de manifest el tarannà del club i són d’aquelles coses què ens fa sentir realment orgulloses de ser pirates.