Pfandbecherspenden? Què vol dir això? A Alemanya i altres països existeix un sistema de reciclatge pels envasos que consisteix a augmentar el preu de qualsevol beguda. Aquest augment és retornat en el moment que es torna l’envàs a la botiga. D’aquesta manera, s’estableix un sistema que assegura el retorn de la major part de les ampolles per a poder-les reciclar.

 

Sostenibilitat i solidaritat

En alguns casos, aquest sistema de retorn té una doble funció. Primer, la part de sostenibilitat i reciclatge dels materials, però també, a més a més, hi ha un component que promou la solidaritat.  que es realitza aquesta iniciativa, les persones deixen els receptables al carrer. Després passen els sensesostre i les poden recollir per poder-les dur a les botigues i guanyar uns quants diners.

Des de fa temps, concerts, festes i festivals, promouen la gestió dels gots dels seus esdeveniments amb la mateixa idea de sostenibilitat. Amb el retorn dels gots oblidats o tirats per terra hi ha entitats que recapten fons pels seus projectes. Entre aquestes entitats, hi ha Viva con Agua .

 

“Pfandbecherspenden”

També el mateix FC St Pauli utilitza el reciclatge dels gots en el que anomenen “Pfandbecherspenden” o “Pfandraising”. Sí, el mateix FC St. Pauli ho fa a Millerntor durant els partits.

A Millerntor, durant cada partit, si consumeixes al bar, has de pagar 1,50 € pel got. De tots els gots que els aficionats “donen” o deixen a l’estadi, els diners del retorn es destinen a projectes de Viva con Agua i al Consell de Donacions del Kiezhelden (entitat del club que realitza accions socials al barri de Sankt Pauli).

Got del FCSP | Foto: @fcstpaulitor

I ara, que l’aforament està limitat o que fins fa unes jornades no es podia entrar al camp, què?  Com ha funcionat el Pfandbecherspenden? Això, si de cas, ja us ho expliquem en un altre article.