Deniz Naki, jugador de l’Amed SK kurd, ha estat assenyalat per la fiscalia turca sota l’acusació de realitzar “propaganda terrorista” amb una possible pena de 5 anys de presó.

Naki, jugador alemany d’origen kurd, va ser jugador del FC St. Pauli entre les temporades 2009-2012. En poc més de tres temporades, va esdevenir un jugador molt estimat per l’afició, gràcies a la seva vinculació i implicació amb el nostre club i la nostra ideologia. Encara és molt present el record de Naki celebrant el seu gol contra el FC Hansa Rostock. Una celebració que va dedicar a l’afició feixista del Rostock en un partit que es va guanyar per 2 gols a 0 i que es va prolongar amb un acte carregat de simbolisme al final del partit.

El seu posicionament a favor de la llibertat del poble kurd, li va valdre amenaces i una pallissa quan jugava al Gençlerbirligi turc. Després d’un intent fallit per tornar a alemanya, inclòs va córrer el rumor que tornava al FC St. Pauli, va acabar fitxant pel Amed SK, equip kurd on juga actualment i des d’on exerceix la seva defensa a ultrança del poble kurd i contra Daesh i l’Estat Turc. Les seves constants declaracions a través de les xarxes li han valgut més d’una sanció i ha estat criticat i assetjat diverses vegades. Ara, la fiscalia turca ha anat més lluny i l’acusa de fer “propaganda terrorista”. Segons Kurdiscat . Tres dels seus darrers missatges han portat a aquesta acusació que el pot condemnar a 5 anys de presó.

Naki en plena Newroz (Diada Nacional del Kurdistan)

La solidaritat amb Deniz, però, s’ha estès ràpidament i, com no podia ser d’una altra manera, hi ha hagut mostres de suport des de l’afició del FC St. Pauli i el propi club.

Els nostres jugadors lluïen samarretes de suport; la sudkürve mostrava una gran pancarta; el club detallava l’aniciació del partit amistós contra el Werder-Bremen amb el cognom Naki a tots els jugadors (excepte els jugadors amb descendència turca, per evitar-los-hi problemes). El jugador kurd-alemany ha estat abraçat per un grapat immens de solidaritat i suport.

Imatges del suport mostrat pel propi club

Nosaltres no podíem ser menys. Enamorats també d’en Naki, la seva rebel·lia i la seva lluita, ens solidaritzem amb ell i aviat realitzarem algun petit acte simbòlic de suport i homenatge.

Força Naki! Azadi!